Warzywa:
* 2-3 pieczarki
* kilka różyczek brokułów - małe kawałki
* warzywa mrożone wg uznania (miałam "chińszczyznę" z Biedronki)
* paski papryki czerwonej i żółtej
* odrobina podlaskiej przyprawy do rosołu
Makaron tagiatelle firmy Malma
Wykonanie:
Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu.
Pieczarki pokroić w małe kawałki. Wrzucić do garnka i zalać szklanką wody. Posolić. Podgotować z 3-4 minuty. Dodać brokuły. Gotować do wyparowania wody. Dolać 1 szklankę wody. Wsypać mrożonkę. Wsypać 2 szczypty przyprawy. Gotować do wyparowania wody (lub miękkości warzyw).
!! Można dodać plasterek sera żółtego, ale wtedy będzie to posiłek tłuszczowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz