Przepis wzięty stąd:
Składniki:
indyk
cebula
czosnek
oliwa z oliwek
sól
pieprz
tymianek
bazylia
oregano
wino białe
śmietana 18%
natka pietruszki
Przygotowanie:
Na oliwie z oliwek dusimy pokrojonego w kawałki indyka, wrzucamy na to pokrojoną w piórka cebulę i rozgnieciony czosnek. Kiedy cebula i indyk trochę zmiękną, dodajemy sól, pieprz, tymianek, bazylię, oregano, zalewamy całość białym winem i dusimy. Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę 18%. Całość posypujemy natką pietruszki.
Zrobiłam troszkę inaczej:
najpierw podsmażyłam (na oleju kokosowym) cebulkę, dodałam czosnku, podsmażyłam, dodałam kurczaka. Dosypałam przypraw. Na tym etapie można zakończyć przygotowywanie. Albo dodać śmietany i zakończyć. Z pietruszką nie jest tak smaczne, jak bez ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz