5.02.2012

Kotleciki drobiowe w czosnkowym cieście(****)

Przepis wzięty stąd:
Składniki:
2 piersi kurczaka
2 jajka
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
2 łyżki mąki ziemniaczanej bez
sól, pieprz, vegeta zamiast vegety - przyprawy znajdujące się w wegecie, bez niezdrowych badziestw
Przygotowanie:
2 piersi kurczaka podzielić na cztery części i rozbić na kotlety. Oprószyć pieprzem, solą i lekko vegetą. Czosnek posiekać bardzo drobno, wymieszać go z rozkłóconymi jajkami widelcem. Dodać do jajek również mąkę i majonez. Wymieszać wszystko na gładkie ciasto. Zanurzać kotlety w cieście i włożyć do lodówki do przegryzienia się (na czas ok 2h). Smażyć na rozgrzanej oliwie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz