Przepis wzięty stąd:
Składniki:
250g mąki z pełnego przemiału
2 jajka
3 jabłka
cynamon
cukier puder
pół łyżeczki soli
pół szklanki mleka
pół szklanki mineralnej wody gazowanej (dałam niegazowanej i dałam więcej)
olej do smażenia
cukier wanilinowy
Przygotowanie:
Wszystkie składniki (oprócz oleju, cukru pudru i jabłek) wymieszać razem do uzyskania gęstego ciasta. Jałbka obrane i pokrojone w plasterki dodać do reszty. Odstawić ciasto na ok 30 minut. Smażyć na gorącym tłuszczu, posypać cukrem pudrem. Zjeść na ciepło. Na zimno nie są najlepsze.
Składniki:
250g mąki z pełnego przemiału
2 jajka
3 jabłka
cynamon
cukier puder
pół łyżeczki soli
pół szklanki mleka
pół szklanki mineralnej wody gazowanej (dałam niegazowanej i dałam więcej)
olej do smażenia
cukier wanilinowy
Przygotowanie:
Wszystkie składniki (oprócz oleju, cukru pudru i jabłek) wymieszać razem do uzyskania gęstego ciasta. Jałbka obrane i pokrojone w plasterki dodać do reszty. Odstawić ciasto na ok 30 minut. Smażyć na gorącym tłuszczu, posypać cukrem pudrem. Zjeść na ciepło. Na zimno nie są najlepsze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz