Przepis wzięty stąd:
Składniki:
2 jabłka (obrane)
2 łyżki cukru brązowego fruktoza
1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
1 łyżeczka cynamonu mielonego
2 łyżeczki masła bez
Przygotowanie:
Wydrążyć z jabłek gniazda nasienne, zostawiając spód jabłek nienaruszony (użyłam obieraczki do tego). W miseczce wymieszać brązowy cukier z cynamonem i gałką muszkatołową. Nakładać mieszankę z cukrem do jabłek łyżeczką, a na wierzch nakładać po łyżeczce (lub więcej, wedle upodobań) masła. Włożyć jabłka do głębokiego naczynia żaroodpornego i przykryć (każde jabłko naciełam jeszcze z wierzchu - w sumie 8 nacięć). Piec w kuchence mikrofalowej przez 3,5 do 4 minut, lub do miękkości (na maksymalnej mocy przez 3 minuty). Odstawić jabłka by przestygły przez kilka minut przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz