8.01.2012

Kotlet schabowy wg Paei100(****)

Przepis obejrzany tu:
Składniki:
kotlet wieprzowy
cebula
czosnek
oliwa
sól, pieprz
ogórek kiszony/konserwowy
musztarda
Przygotowanie:
Kotleta umyć, ubić, jak jest gruby. Posolić, popieprzyć z obu stron. Posmarować oliwą. Natrzeć roztartym czosnkiem. Nagrzać patelnię, włożyć kotleta i smażyć z dwóch stron. Można dolać oliwy jak mięso jest cienkie. Jak już mięso będzie prawie gotowe, dodać cebulę pokrojona w piórka. Podsmażyć. Ściągnąć kotlet i cebulę (trochę cebuli na patelni może zostać), na patelnię dać łyżeczkę musztardy i wlać trochę wody, wymieszać, żeby zrobił się sos. Polać nim kotleta i cebulę. Zjadać z ogórkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz