23.08.2011

Łódki z cukinii (***)

Składniki:
filety z kurczaka
cukinia
pieczarki
cebula
mozarellka
przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona słodka i ostra
Przygotowanie:
W miseczce wymieszać sól, pieprz, paprykę czerwoną słodką i ostrą. Filety z kurczaka pokroić na duże płaty, obtoczyć w przyprawach, odstawić na ok 30 minut. 
W międzyczasie cukinię przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć miąższ, posolić (dużo) łódki i odstawić.
Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić drobniutko. Podsmażyć cebulę na patelni, dodać miąższ i pieczarki, podsmażyć, doprawić. 
Kurczaka ugotować na parze. Pociąć/porwać na malutkie kawałki i dodać do pieczarek, chwilkę podsmażyć.
Mozarellkę pokroić w kosteczkę, wymieszać z farszem. Nałożyć do łódek. Zapiec w piekarniku.
Na zdjęciu część łódek jest pod serkiem camembert.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz