14.09.2011

Dukan: Piersi pod pieczarkami (****)

Przepis wzięty stąd:
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
10 pieczarek
1 cebula robię bez cebuli
przecier pomidorowy
serek homogenizowany
150g serka granulowanego
sól, pieprz
papryka słodka i ostra
oregano
Przygotowanie:
Pieczarki obrać i porkoić w plasterki. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Wszystko dokładnie podsmażyć na złoty kolor, przyprawiając solą i pieprzem. Przestudzić.
Piersi rozciąć i dokładnie rozbić. Posolić, popieprzyć i obsypać delikatnie paprykami. Podsmażyć z jednej strony na złoto. Układać na blaszce niedosmażoną stroną do blaszki.
Każdą pierś posmarować najpierw przecierem pomidorowym i bsypać delikatnie oregano. Na przecierze rozsmarować cienka wartswę serka homogenizowanego.W kubku mieszam przecier z serkiem homogenizowanym, daję oregano, solę i pieprzę.  Na to wyłożyć pieczarki i odsączony serek granulowany. Dla T bez serka. Posypać solą i paprykami.
Piekarnik nagrzać do 180*C i wsadzić mięso na 20-25minut (do rozpuszczenia się serka).


Podawałam z plackami z samych brokułów oraz z plackami z brokułów i pieczarek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz