Przepis wzięty stąd:
Składniki:
7 jabłek
2 szklanki mąki pszennej pp
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
fruktoza ok. 1/2 szklanki - to jest zdecydowanie za mało!
4 białka
skórka z pomarańczy bez
Przygotowanie:
Jabłka pokroić w kostkę, wrzucić do miski, zasypać fruktozą i włożyć na godzinę do lodówki. Po godzinie do jabłek dodać białka (nie ubite), mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i skórkę startą z pomarańczy. Wszystko starannie wymieszać drewnianą łyżką, przełożyć do teflonowej foremki i piec 40 minut w temperaturze 140 stopni.
Zrobiłam jeszcze raz z mąki orkiszowej - o niebo lepsze! Ale:
dałam 2 łyżki fruktozy do jabłek i potem jeszcze 2 kolejne do ciasta
bez cynamonu
trzeba piec w ok 200 stopniach, przez jakieś 40 minut - uważać, żeby się nie spaliło!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz