5.09.2011

Pieczarkowe kapelusze z patelni (****)

Przepis wzięty stąd:
Składniki:
1 kg średniej wielkości pieczarek
500g mięsa mielonego z indyka Odpuściłam sobie mięso.
średnia cebula
2 jaja albo same białka, wówczas może być danie węglowodanowe
sól, pieprz, olej
Przygotowanie:
Pieczarki obrać i usunąć nóżki. Drobno skrojoną cebulę i posiekane nóżki pieczarek przesmażyć na niewielkiej ilości oleju i wymieszać z mięsem mielonym z indyka. Farsz według uznania doprawić pieprzem i solą. Nadziewać kapelusze pieczarek formując z nich kulki i obtoczyć w jajku. Smażyć na oleju obracajac pieczarki co jakis czas.Pyszne jako zimna zakąska.
Kapelusze najpierw podgotowałam w osolonej wodzie. Tak, ze 3 minuty, odcedziłam, odcisnęłam wodę. Trzeba dobrze doprawić wszystko, bo jest mdłe. O wiele lepsze na ciepło. Absolutnie nie wychodzą tak, jak na zdjęciu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz