Przepis wzięty stąd:
Ingredients:
Three-quarters of a cup of milk
One teaspoon of instant coffee granules
One teaspoon of brown sugar
One teaspoon of vanilla extract
Sprinkle of cinnamon
Method:
Boil some water and pour just enough into a mug with the instant coffee to dissolve the coffee – less than a quarter of a cup.
Put the milk in a saucepan and bring to the boil while whisking. Reduce heat and whisk in the coffee, sugar and vanilla.
Take off the heat, pour into a mug and sprinkle with cinnamon.
I po polsku:
Składniki:
3/4 szklanki mleka
1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego cukier waniliowy też można, a tak w ogóle można obejść się bez
szczypta cynamonu do posypania
Przygotowanie:
Zagotować wodę i wlać do kubka tylko tyle, żeby rozpuścić kawę - wody musi być mniej niż 1/4 kubka. Wlej mleko do rondelka i ubijając doprowadź do zagotowania. Zmniejsz ogień, wlej kawę, dodaj cukier i wanilię, cały czas ubijając trzepaczką.
Ściągnij kawę z ognia, wlej do kubka i posyp cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz