21.09.2011

Kurczak ala carbonara (****)

Przepis wzięty stąd:
Składniki:
2 duże piersi z kurczaka 
2 śmietanki UHT 18% dałam 24% + jogurt naturalny 3,8%
1 żołtko 
Przygotowanie: 
Kurczaka kroimy w kostke lub paseczki jak kto lubi i podsmażamy na odrobinie oliwy 
Podsypujemy pieprzem i solą 
Następnie robimy sos: 
2 śmietanki wlewamy do głębszego naczynia, dodajemy żołtko i gotujemy chwilę na małym ogniu, żeby się nie zważyło na zimną patelnię wylałam śmietanę z jogurtem i rozmieszałam,dodałam żółtko
Mieszamy wszystko razem i gotujemy jeszcze chwilę żeby mięsko przeszło sosem 
Następnym razem dodać zioła prowansalskie do sosu!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz