29.09.2011

Mus z pieczarek (***)

Przepis wzięty stąd
Składniki:
pieczarki
jogurt naturalny
cebula bez
ziele angielskie
liść laurowy
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć na patelni teflonowej od czasu do czasu podlewać przegotowaną wodą. Doprawić solą i pieprzem, dodac cebulkę. Gdy cebulka  się zeszkli, podlać 1 -1,5 szklanką przegotowanej wody. Dodać ziele i liść podgotować. Zaklepać jogurtem naturalnym. Odłożyć trochę pieczarek do dekoracji, resztę potraktowac blenderem do uzyskania gładkiej masy. Można też zostawić pieczarki w plasterkach :)
Zrobiłam inaczej: pieczarki pokroiłam w grubsze plastry, włożyłam do rondelka, wlałam wody, dałam ziele i listek, sól i pieprz, podgotowałam trochę. Potem odłożyłam kilka plasterków. W kubku wymieszałam jogurt z niewielką ilością wody z pieczarek, doprawiłam. Wyciągnęłam ziele i listek, wylałam wodę. Wlałam jogurt, zagotowałam. Blenderem zmieliłam na mus. Wyłożyłam na talerz, na to kilka plasterkó pieczarek. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz