17.11.2011

K's Makaron sojowy z 'resztkami' (*****)

Danie inspirowane tym:
Składniki:
zotarellka
makaron sojowy
mała cukinia obrana i obieraczką 'pokrojona' w cienkie paseczki
cebula pokrojona w paseczki
1/2 czerwonej papryki pokrojonej w paski
kilka sztuk fasolki szparagowej przekrojonej na pół
pomidory w puszcze - najlepiej rozdziabane na maksa
z 10g masła (opcjonalnie)
sól
pieprz
oregano
ciemny sos sojowy
Przygotowanie:
W woku zagotowałam 2 szklanki wody, wrzuciłam cebulę, posoliłam, popieprzyłam i dałam 2 szczypty oregano. Po chwili dodałam paprykę, podgotowałam trochę. Potem fasolkę a jak była już lekko miękawa, dodałam cukinię i dodałam pomidory. Dodałam masło. 
W międzyczasie przygotowałam makaron wg instrukcji na opakowaniu. 
Jak już warzywa były miękkie, wyciągnęłam je i do sosu dodałam pokrojoną w słubki zotarellkę - rozpuściłam. Dodałam makaron, warzywa. Wymieszałam wszystko dokładnie. Na zakończenie wlałam łyżeczkę sosu sojowego. Doprawiłam do smaku. 
Ne wygląda apetycznie, ale jest smaczne :)










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz