1.11.2011

K's Pieczarki z camembert II (****)

Zainspirowane pieczarkami z camembert.
Składniki:
8 dużych (!) pieczarek
pół cebuli
serek camembert (ile kto chce)
przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Nóżki oderwać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach włącznie z 2 kapeluszami. Cebulę pokroić bardzo cieniutko i zeszklić na łyżeczce oliwy. Dodać starte pieczarki, posolić (ale niewiele), posypać ziołami prowansalskimi (rozdrobnić w palcach) i smażyć tak długo, aż woda wyparuje. Wyłożyć do miski.
Ser obrać z tej białej skórki (nie znoszę jej, dlatego obieram), pokroić w małe kawałki, wymieszać z pieczarkami. Odstawić.
W międzyczasie duże kapelusze wrzucić na gotującą się, posoloną, wodę. Gotować 2 minuty, potem przewrócić i kolejne 2 minuty. Wyłożyć na druszlak. Jak wystygną, odcisnąć wodę. 
Włożyć farsz do kapeluszy. Do mikrofalówki na 3 minuty. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz