Przepis wzięty stąd:
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
papryka
cebula lub dwie mniejsze
śmietana 18%- mały kubek dałam 12%
sól, pieprz
curry- w wersji II
Przygotowanie:
Piersi przekrawamy na cieńsze porcje i doprawiamy solą i pieprzem. W wersji II obtaczamy w curry. Dusimy. W tym czasie kroimy w kostkę cebulę i paprykę. Gdy już kurczak będzie miękki wysypujemy na niego warzywa i dusimy około 10 minut (nie trzeba mieszać). Po tym czasie dodajemy śmietanę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i podgrzewamy, aby sos zrobił się gęstszy. Można również zrezygnować z curry, wtedy sos będzie śmietanowy (moim zdaniem ciut lepszy). Podajemy z ulubioną sałatką.
Zrobiłam trochę inaczej:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz