13.11.2011

Surówka z pekinki i marchewki (****)

Przepis wzięty stąd:
Składniki:
kapusta pekińska 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
ogórki kwaszone 4 sztuki pominęłam
oliwa 2 łyżki dałam olej lniany
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól, pieprz czarny mielony
Przygotowanie:
Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno. Marchewki i jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach (jabłko na najmniejszych oczkach). Ogórki kwaszone także ścieramy na jarzynówce. Składniki mieszamy ze sobą. Następnie skrapiamy je sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Idealne z
łososiem z sosem bazyliowym i ziemniakami z piekarnika.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz