28.10.2011

Fishburger (****)

Składniki:
dukanowski chlebek tostowy
filety z ryby
cytryna
sól i dozwolone przyprawy do ryby
sos czosnkowy, ketchup
jajko
olej
Przygotowanie:
Filety umyć, wysuszyć, posolić, skropić cytryną. Odstawić do przegryzienia. Zamoczyć filety w rozbełtanym z wodą jajku i smażyć na teflonie, na niewielkiej ilości oleju.
W międzyczasie zrobić chlebek, przekroić na pół i każdą część opiec na tosterze.
Dolną część chlebka posmarować ketchupem(lub przecierem z przyprawami) i sosem czosnkowym, na to wyłożyć plasterki żółtego sera. Położyć usmażoną rybkę i przykryć drugą połówką chlebka.
Można jeść z surówką z kiszonej kapusty, ale niekoniecznie. Można też dodać różne warzywa - wg upodobań.
Na zdjęciach z sałatą lodową, ogórkiem kiszonym, paprykami, serem żółtym (a ryba w niedozwolonej panierce z bułki tartej):



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz