Składniki:
1,5 szkl mąki pp
4 łyżki otrąb
6 łyżek fruktozy
3 łyżki kakao
1,5 szkl mleka
100g jogo naturalnego b/cuk
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody zamiast sody jeszcze jedna łyżeczka proszku do pieczenia
1 gruszka, 1/2 jabłka lub 1 jabłko bez
olejek rumowy
Przygotowanie:
Mleko, mąkę, proszek, sodę, fruktozę, jogo mieszamy, dodajemy kakao i otręby. Dodajemy pokrojone owoce (ja kroiłam w kostkę, polecam jednak kroić w cienkie paseczki). Wszystko mieszamy i do formy wyłożonej papierem, mi wyszło 10 takich muffinek.
Wszystkie suche składniki wymieszałam razem. W osobnej miseczke wymieszałam mleko z jogurtem i dodałam kilka kropelek olejku rumowego. Połączyłam mokre z suchym. Wyszło 12 muffinek.
Piec w 180-200 stopniach 25-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz