Składniki:
- Szklanka kremówki (ja wzięłam całą - 330g)
- 300g gorzkiej czekolady (ja wziełam 2 czekolady po 100g - 90% dark Wawel) 2x100, 70%
- cynamon bez
- fruktoza brązowy cukier
- orzechy laskowe włoskie
- aromat rumowy migdałowy
Przygotowanie:
Rozpuściłam czekolade w śmietanie z aromatem rumowym. Posłodziłam troche (w trakcie rozpuszczania), doprawiłam cynamonem. Na koniec rozpuszczania wyszlo ciemne i geste. Wstawiłam mieszanke żeby się schłodziła do zamrażalnika (żeby było szybciej). W międzyczasie posiekałam orzechy.
Ubiłam mieszankę trochę mikserem (teraz wiem, że troche za krótko...) i dodałam potem orzechy. Potem nałożyłam w salaterki i ubrałam bitą śmietaną, posypałam cynamonem i orzechami.
Czekoladę rozpuściłam w śmietanie, dodałam brązowego cukru i aromatu. Odstawiłam do przestygnięcia. W międzyczasie pokroiłam orzechy włoskie. Wymieszałam z czekoladą, wylałam do pucharków i wstawiłam do lodówki. Nie było złe ale cholernie słodkie. Idealne na doła :D
Czekoladę rozpuściłam w śmietanie, dodałam brązowego cukru i aromatu. Odstawiłam do przestygnięcia. W międzyczasie pokroiłam orzechy włoskie. Wymieszałam z czekoladą, wylałam do pucharków i wstawiłam do lodówki. Nie było złe ale cholernie słodkie. Idealne na doła :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz