Przepis wzięty stąd:
Składniki mokre:
2 białka
1 szklanka maślanki
1/4 szklanki mleka
Składniki suche:
2 1/2 szklanki maki 1850 pszennej
1 płaska łyżeczka sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia zamiast sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki fruktozy
3 brzoskwinie obrane ze skórki i pokrojone w kostkę 1x1 cm wykorzystałam z puszki...
Przygotowanie:
W osobnych naczyniach wymieszać suche i mokre składniki. Do suchych wlać mokre, szybko
wymieszać, ma być grudkowate. Dodać brzoskwinie i wymieszać. Przełożyć do foremek
wyłożonych papierem. Piec 20-25 min w 180 stopni. W moim piekarniku: 180 stopni przez 36 minut. Ale 30 minut też wystarczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz