8.10.2011

Muffiny brzoskwiniowe (*****)

Przepis wzięty stąd:
Składniki mokre: 
2 białka 
1 szklanka maślanki
1/4 szklanki mleka 
Składniki suche: 
2 1/2 szklanki maki 1850 pszennej 
1 płaska łyżeczka sody 
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia zamiast sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki fruktozy 
3 brzoskwinie obrane ze skórki i pokrojone w kostkę 1x1 cm wykorzystałam z puszki...
Przygotowanie:
W osobnych naczyniach wymieszać suche i mokre składniki. Do suchych wlać mokre, szybko
wymieszać, ma być grudkowate. Dodać brzoskwinie i wymieszać. Przełożyć do foremek
wyłożonych papierem. Piec 20-25 min w 180 stopni. W moim piekarniku: 180 stopni przez 36 minut. Ale 30 minut też wystarczy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz