Przepis wzięty stąd:
Składniki:
główka zielonej sałaty
pęczek rzodkiewek zamiast: kalarepka pokrojona w cieniutkie paski
1/2 małej cebulki bez
po łyżce siekanego szczypiorku i koperku
2 łyżki śmietany 18%
kilka kropel octu lub soku z cytryny
vegeta, pieprz, sól, papryka bez vegety
Przygotowanie:
Sałatę dokładnie umyć i odrzucić „brzydkie” liście. Umytą sałatę porwać na strzępki do miski. Do sałaty dodać rzodkiewki pokrojone w talarki, lub półksiężyce, posiekany szczypiorek i koperek, posiekaną w drobną kostkę cebulę, śmietanę i sok z cytryny (lub ocet), przyprawy do smaku i wszystko razem dokładnie wymieszać. Surówka gotowa. Najlepiej podawać ją od razu po przygotowaniu, później podejdzie wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz