Przepis wzięty stąd:
Składniki:
makaron wstążki 40 dag
pieczarki 1 kg
cebula 1 szt
oliwa z oliwek 2 łyżki
jogurt naturalny 5 dag
koperek 1/2 pęczka
curry 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 do smaku
cukier 1 do smaku
sól 1 do smaku
pieprz czarny 1 do smaku
Przygotowanie:
Makaron ugotuj na półtwardo. Pieczarki i cebulę umyj i oczyść. Cebulę pokrój w talarki i krótko podduś na oliwie. Dodaj do niej pokrojone w ćwiartki pieczarki i curry. Duś pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodaj drobno pokrojony koperek i przyprawy. Gdy pieczarki będą miękkie, zdejmij przygotowywane danie z ognia i wlej jogurt. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem.
Pominęłam cukier. Można zrobić też bez jogurtu naturalnego, ale wtedy bardziej suche jest. Dużo białego pieprzu, żeby było ostre.
Pominęłam cukier. Można zrobić też bez jogurtu naturalnego, ale wtedy bardziej suche jest. Dużo białego pieprzu, żeby było ostre.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz