31.10.2011

Pieczarki w curry z makaronem (****)

Przepis wzięty stąd:
Składniki:
makaron wstążki 40 dag
pieczarki 1 kg
cebula 1 szt
oliwa z oliwek 2 łyżki
jogurt naturalny 5 dag
koperek 1/2 pęczka
curry 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 do smaku
cukier 1 do smaku
sól 1 do smaku
pieprz czarny 1 do smaku
Przygotowanie:
Makaron ugotuj na półtwardo. Pieczarki i cebulę umyj i oczyść. Cebulę pokrój w talarki i krótko podduś na oliwie. Dodaj do niej pokrojone w ćwiartki pieczarki i curry. Duś pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodaj drobno pokrojony koperek i przyprawy. Gdy pieczarki będą miękkie, zdejmij przygotowywane danie z ognia i wlej jogurt. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem.
Pominęłam cukier. Można zrobić też bez jogurtu naturalnego, ale wtedy bardziej suche jest. Dużo białego pieprzu, żeby było ostre. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz