19.10.2011

'Sałatka' a'la leczo (*****)

Składniki:
pieczarki
cukinia
czerwona papryka
przecier
przyprawy: sól, pieprz, papryka chili, zioła prowansalskie, oregano
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, pokroić kapelusze w  8, nóżki na pół lub na 3 części (ogólnie: większe kawałki). Cukinię obrać, pokroić na ćwiartki, paprykę pokroić w małe kwadraty.
Do rondelka wrzucić pieczarki, podlać wodą, posolić. Jak puszczą wodę, dodać cukinię i paprykę. Poddusić trochę. W kubku wymieszać łyżeczkę/dwie przecieru pomidorowego z wodą, posolić, rozgnieść zioła i oregano, dodać papryki i pieprzu. Wlać do warzyw, wymieszać. Dusić do miękkości, doprawić do smaku.

Podawać do mięsa lub węglowodanów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz